Connexions Climàtiques

El repte

Investigad cómo afecta el clima en vuestra comunidad

Identificar un problema que afecte a vuestra área, analizar la información climática sobre el problema y descubrir qué se està haciendo en vuestra comunidad para resolverlo. Encontrad otra comunidad en algún oto lugar del mundo que tenga el mismo problema e identificad las soluciones en las que ellos están trabajando.

Crear una solución innovadora o mejorar una solución ya existente

Considerad todas las posibles soluciones al problema climático escogido y qué impacto pueden tener. Hablad con expertos para vr qué soluciones se están desarrollando o se están poniendo actualmete en uso. Teneis que hacer vuestras propias conexones climáticas creando una solución innovadora que podais aplicar en ambas comunidades y que pudiera ser adoptada por otras omunidades adicionales que tengan situaciones similares.

Compartid la investigación y la solución

Una vez hayais investigado y desarrollado una solución, ¡A compartirla! Teneis que usar lo que habeis aprendido para crear conciencia sobre el problema y promover su solución. ¡Divulgad vuestro trabajo de investigación y vuestra solución y usd este proyecto para daros cuenta del impacto que pueden tener en vuestra comunidad y en el mundo entero!

La nostra solució:

APROFITAMENT DE L’AIGUA DE PLUJA PER TAL DE CAPTURAR LES NOSTRES EMISSIONS DE CO2

La irregularitat del nostre clima augmenta. És el canvi climàtic, causat principalment per l’excés de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera. El CO2 no és el més potent, però si el més abundant.

Capturar i emmagtzemar el CO2 és possible, hi ha projectes que pretenen aconseguir-ho mitjançant sistemes tecnològics que necessiten energia. Pensem que aquesta no és una bona opció: no té sentit capturar CO2 emetent CO2. El que cal és potenciar la vegetació: els arbres absorveixen el CO2 de manera natural, gràcies a la fotosíntesi.

Però hi ha dos problemes:

  • La vegetació necessita aigua i al nostre país tenim greus problemes de sequera.
  • A més, la nostra és una de les ciutats amb més densitat de població de tota Europa, no hi ha espai per plantar arbres.

Per a tot problema hi ha solucions. Les que nosaltes proposem:

  • Aigua en tenim: Aprofitant l’aigua de la pluja podem mantenir i augmentar la vegetació necessària per a capturar TOT el CO2 emés a la nostra ciutat.
  • Espai en tenim: Hem trobat un munt d’espai residual als nussos de les autovies on es poden crear boscos. A més, cal plantar les espècies adequades i reurbanitzar espais.

Hem aprés molt amb aquest treball, però sobre tot què per trobar la solució a un problema cal l’ajuda de molta gent:

Aquesta és la presentació del nostre treball. També podeu descarregar aqui el document del projecte. Cal compartir!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s
A %d blogueros les gusta esto: